lördag 13 juli 2013

Valence den 13 juli 2013

Hej alla vänner!
Efter senaste inlägget har vi mastat av och lämnat Medelhavet. Efter 18 veckor där och med allt vi upplevt så känns det ok att gå upp i kanalerna igen. Och förhoppningsvis blir vi kvar i Frankrike nästa sommar också innan vi styr hemåt.

Den 7/7 kom vi så till Avignon som är en underbar stad. Och vi möttes av värme och festival. Uppträdanden av alla möjliga artister överallt på gatorna, det går ej att beskriva stämningen där.
Efter två dagar fortsatte vi till ännu ett höjdarställe som heter Viviers, gå gärna in och Googla så förstår ni hur häftigt det är.

Det har varit jättevarmt den senaste veckan och vi har pustat emellanåt. Vi går nu på Rhone i motström och det innebär att det går väldigt sakta. Passerar många gamla vackra byar efter Rhone. Slussarna är enormt stora med lätta att slussa i då man lägger fast vid en flytpollare och följer med upp eller ned. Vi går nu uppåt.

Fredag 12/7 kom vi till Cruas där vi promenerade upp till den medeltida borgen, varmt som attan men fint. Fantastiskt att så många är bosatta i de gamla husen.

Lördag 13/7 ligger vi i Valence och Bosse har idag investerat i en ny cykel, tyvärr så fanns det bara en kvar så jag får sätta mitt hopp till att jag hittar en i Lyon. Det skall bli kul att kunna göra utfärder per cykel igen.

Här kommer några kort från den senaste veckan:

En säng kom farande förbi oss...

Tornbygge av pappkartonger vid fest i St Louis

 
Avmastat och klart

På Rhone igen

Festival i Avignon

Morgonpromenad runt 4,3 km långa stadsmuren i Avignon

Vi lämnar Avignon och den berömda bron 
 

Varmt i slussen

Viviers



Annorlund Formel 1 bil i Cruas

Kyrka från 800-talet i Cruas

Borg i Cruas

Vacker bro vi passerade idag






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar