söndag 11 september 2011

Leukemeer i sydöstra Holland vid tyska gränsen den 11 sep

Efter senaste inlägget den 6 sep har det regnat en hel del, inte alls det väder vi har beställt. Men igår lördag kom solen och vi fick en härlig dag och kväll. När det är runt 30 gr varmt så funderar vi på hur det skall bli nästa sommar i Frankrike. Men vi garderar oss med parasoll och solskydd och just nu känns det inte alls som om vi skall klaga på värmen. Men vi vet ju alla hur det brukar bli.

Vi har ägnat några timmar åt att boka hemresan;hur vi skulle ta oss till flyplatsen utanför Düsseldorf och vidare hem. Men nu är allt bokat och klart och vi landar på Skafsta på onsdagkväll. Våra boardingkort fick vi skriva ut på ett bibliotek. Allt går men det krävs lite förarbete, men alla är väldigt hjälpsamma och trevliga. Vilka möjligheter vi har idag tack vare internet.

Denna säsong avslutar vi nu med 3 dagars "semester" i ett stort rekreationsområde med vacker natur, fina stränder, nytt badhus, vandrings- och cykelleder. På tisdag åker båten upp på land och nu pågår förberedelser för det, motorn skall få sitt och allt som skall lämnas kvar i båten skall packas på bästa sätt. Och så skall vi ju hinna äta upp matförrådet.

Hoppas att ni alla har haft en trevlig marknadshelg med karuseller och renkorv och allt vad det kan vara.

Vy över Nijmegen, tagen från bron som bombades av tyskarna under 2:a världskriget.

Häftig brandbåt hade dom. Julander skulle bli lycklig över något liknande.

Nu har dieseln tagit slut, så nu får vi handdra färja igen.

Bdhuset och restaurangen som vi ligger nedanför just nu.

Bosse förvånas över att ett flertal segelbåtar i storleksklassen 30 fot seglade omkring på en sjö av Lillfjärdens yta långt från kusten.

Fina ankor.

En av badstränderna här.

Ett exempel på hur de flesta villatomter ser ut.

En häftig båt för att köra omkring i 14 km i timmen på kanalen.

1 kommentar:

  1. Hej
    Hoppas att ni har haft en bra dag och att ni även har ätit tårta och inte bara gammal mat från båten. Men känner vi Bosse rätt så blev det väl nån restaurang idag. GRATTIS Svärmor/mamma/ farmor på födelsedagen!
    Syns till veckan. kram, kram.
    Anneli Patrik Julia Jakob

    SvaraRadera