tisdag 6 september 2011

Nijmegen den 6 sep

Vi har nu passerat gränsen till Holland efter en skvimpig färd på Rehn och nu ligger vi i en stad som heter Nijmegen. Idag har det regnat mest hela tiden så vi passade på att besöka ett museum samt handlat mat och dryck. Det är ett ständigt behov av att bunkra, förstår inte att två personer kan äta och dricka så mycket.
Nijmegen verkar vara en stor stad, det finns hur många affärer som helst här, fina märkesaffärer för kläder efter flera gator. Vi har också cyklat till nästa sluss för att kolla den. Vi blir nog kvar här i morgon också för det börjar bli dags att boka hemresan med lämplig flyg den 14 eller 15 sep. Vilken dag det blir beror på när vi får ta upp båten, vi får besked i morgon. Här finns internet och vi vågar inte flytta oss till en mindre hamn då vi skall boka biljetter hem. Bosse söker nu för fullt bästa alternativ att komma hem.

Hittills har vi haft en fantastisk resa, eller rättare sagt upplevelser, det kommer ständigt nya saker att ta ställning till. Vi vet inte vad som väntar bakom nästa krön. Och det är ju lite av tjusningen med att göra en sån här resa.

Vi har nu avverkat, från det vi startade i Lübeck; Elbe-Lübeck-kanal, Elbe-Seiten-kanal, Mittelland-kanal, Dortmund-Ems-kanal, Wesel-Datteln-kanal och floden Rehn. Nu återstår endast Maas-Waal-kanalen och en liten bit på Maas-kanalen innan upptagning.

En sak som vi kan bekräfta är att tyskarna lägger ned ett fantastiskt arbete på sina trädgårdar, de är hur fina som helst. Nu har ju de en annan växtzon och det hjälper ju till. Men vi är imponerade av alla växter och annat "krims krams" som de pryder med.

Nu väntar vi på att det skall sluta regna så att vi kan vidga våra vyer med cykel i morgon.

Lena: vi återkommer med exakt datum när vi kommer hem.

Kram från Fia och Bosse


En gästhamn vi låg vid innan Hannover.

Efter kanalen finns många "liggeplatser", detta är en vid Minden.

Ser lite vanskligt ut.....

Gästhamnen vid Bad Essen (som betyder dålig mat) men staden var väldigt vacker.

Med blommor i gammal vagn

och ett kul hus....

fler fina hus....

Nästa ställe heter Marina Recke, med en liten fin restaurang där det var grillkväll.

Slilla flyter kanalen.....

Här tog vi en tur mellan Dover

och Calais

Ett tips till Lena och Bertil att stanna vid Camp Marina, om ni har vägarna förbi.

Gammal akvedukt.

Kul att handlaren kom förbi med sin buss. Påminner om gamla tider.

Stadskajen i Münster.

En av de varma dagarna då vi stannade till vid en restaurang för en öl.

Nu har vi kommit till en nytt "liggeställe" i Datteln där vi fick en härlig kväll.

med middag i solnedgången.

Här mötte vi en ny variant av sluss.

Marinan i Dorsten.

Playan intill marinan.

Fint värre i staden.

Nu kommer vi ut på den respektingivande floden Rehn. Kraftiga strömmer och mycket tät pråmtrafik. Vi rusade fram i 9 knop på inte mycket över tomgångsvarvtal.

Wesel, här åt vi en berömt god wienersnitzel. Obs pålarna som håller bryggorna vid varierande vattennivåer.

Fårskallar i Wesel.

Pråmar på Rehn. Rätt som det är så sätter de upp en blå skylt som betyder att de vill mötas på fel sida.

1 kommentar:

  1. Hej Bosse och Fia,
    Har idag varit med Anna, Lukas och Alfred på marknan' och åkt karusell. Rättare sagt, de har åkt, mormor slapp som tur var. Vi har nu börjat vintra på Olmen och även börjat plocka hem pelargonier etc. Ska röka skinka hos Mai och Svante nästa lördag och sedan far vi väl ut igen till ön och börjar dra upp båtarna. Det har varit en härlig höst med mycket bär och svamp och soliga dagar. Är bara stressigt att vara i stan men ibland måste/vill vi. Det ska bli kul att träffas när ni kommer hem och muntligt får höra allt ni har varit med om. Av bilderna att döma förstår vi att ni har haft varierande upplevelser med varierande motionsrundor.
    Stort GrRATTIS Fia imorron (söndag) när du har födelsedag. Hoppas du får kaffe på säng/koj med kanske något holländskt gottigotti av Bosse.
    kramar Mona och Han

    SvaraRadera