lördag 14 juli 2012

Montceau-les-Mines den 14 juli 2012

Hej alla glada!
Vi sitter nu på M Donalds och skriver för första gången, har cyklat 3 km från Blanzy där Mariana ligger för att komma hit. Idag är det Frankrikes nationaldag. Helgdagen är en symbol för revolutionärernas seger över monarkin år 1789, som lade grunden för den franska republiken. Det firas med fester och fyrverkerier över hela landet. Och att alla slussar är stängda idag.

De senaste dagarna har vi i sakta mak åkt längs canal de Centre som anses vara en av de vackraste kanalerna. Vilket vi håller med om. Städer och byar kommer nu oftare så det blir många matinköp och diverse annat. Vi har lyckats byta en av Jons gasoltuber samt inhandlat rätt reducerventil, så nu har vi gasol så att vi klarar oss. Vi har även tankat 427 l diesel á 13,46 kr/liter.

Båttrafiken har inte ökat sedan vi kom tillbaka, vilket förvånar oss då fransmännen har semester nu. Men kanske vädret spelar en roll då det inte är lika varmt som vanligt. (Kanske tur för oss.) Vi har inte mött mer än på sin höjd 3-4 båtar per dag sedan vi lämnade Nevers.

I morgon fortsätter vi på canal de Centre ytterligare 4-5 dagar innan vi går in på Saone mot Lyon.
Canal de Centre.
Idylliskt, eller hur?
Akvadukten i Digoin.
Nu vet vi var storken kommer ifrån, nämligen kyrkan i Digoin.

Det finns fortfarande positivhalare på marknader.



Restaurang med wifi i Digoin.
Bro i Digoin.

Hortensior i alla färger blommar för fullt.




Äntligen ett slott i sikte.



Första broöppningen sedan Trollhätte kanal.



3 kommentarer:

  1. Hej väldigt pittoreskt detta,själv är vädret väldigt ömse här hemma men vad gör det ska ju in på fabriken igen. Ha det så bra
    Patrik med familj+Olle

    SvaraRadera
  2. Hej hej, Nu kan jag skriva här till er- äntligen har vi fått till det, nu när ni snart kommer hem. Många fina bilder har vi fått se från er det är nästa så att man känner som att man är med på resan.
    kram från Bertil å Lena

    SvaraRadera