lördag 22 juni 2013

Frioul utanför Marseille den 22 juni 2013

Hej! Nu är vi åter på Frioul där vi mötte Eva och Nisse den 1 maj. Och nu ligger vi här och väntar på grabbarna som kommer på tisdag. Vi kollade nyss vädret för kommande vecka och det visar enbart solar. Härligt!

Fredag 14/6: Antibes. Varmt och skönt. Tog en lång promenad till borgen Carré. Äntligen så har Bosse kört igång coolern.

Lördag 15/6: Till Port Frejus, St Raphael. Jättefint ställe som verkar perfekt om man vill hyra en lägenhet.

Söndag 16/6: En underbar morgon, vindstilla och sol. Vi hastar vidare till Toulon för i morgon skall det blåsa igen.

Måndag 17/6: Buss till Ikea för den viktiga sillen och brödet till midsommarafton. Har även varit till frissan och klippt mig, 35€ för suverän service och ett bra resultat.

Tisdag 18/6: Kvar i Toulon som är en stor gammal stad. Idag har vi bunkrat tills grabbarna kommer. Kvällens aktivitet blev en stadsvandring på 2 timmar. Med utmärkt stöd av info.broschyr och små plattor på trottoaren som visar vägen.

Torsdag 20/6: Grattat Tina och Nils som fyller år i dag. Vi lämnar Toulon kl 9 i fint väder för att gå till Frioul.

Midsommarafton 21/6: En härlig dag på stranden innan vi inmundigade sillen och snapsen på akterdäck med liten midsommarstång på bordet. En svensk båt intill oss hissade flaggspel dagen till ära. Kul med många hälsningar från våra kära och nära.

Lördag 22/6: Idag blåser det upp till 16 m/s så att det stänker över piren. Fast solen skiner som tur är.

Speciell arkitektur på dessa hyreshus.

Antibes från sjösidan.

Marknad där man bl a kan köpa kryddor i massor.

Bosse fyller vatten i coolern. Premiär!

Port Frejus. 

Hamnkontoret i Toulon.

Fiskebåt i Toulon.

Märke i trottoaren som var lätt att följa.

Operan i Toulon. 

Frihetstorgen med Grand Hotel i bakgrunden.

Vår midsommarfest.

Ett blåsigt hav idag.




3 kommentarer:

  1. Hej!
    Tack för vykortet.
    Grattis Bosse på din födelsedag :-).
    Ha det fortsatt bra.
    kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Hej här är det storm idag. Igår jättevarmt, var annan dags väder kan man säga. Nisse har varit inlagd på sjukhuset, gallstenar o bukinflammation. Han skall operera gallan om.ca 3 v. Vilken tur att detta inte hände när vi var med er.
    Ha det så bra.
    Eva o Nisse

    SvaraRadera
  3. Hej på er. Vad mysigt ni verkar ha. idag, lördag, är vi i stan. Förbereder vår tågresa som startar på måndagmorron kl 06.00 till Gbg-Skagen-Oslo-Grythyttan. Det ska bli spännande att få se Skagen och Oslo inte minst. Åter hemma sent, sent torsdagkväll. Vi får husbilen på fredag, packar och sedan i väg norrut på lördagsförmiddagen. Även det blir spännande. Kan man bo i en husbil? Hur funkar det? Jo, det kommer att bli mycket, mycket bra. Anna och Niklas med familj har invaderat Olmen och som vanligt skiner solen och det är badväder - igen. När Emma och Johannes var hos oss hällregnade det i två dagar och det var höstrusk minst sagt.
    Vi hade en trevlig midsommarafton och midsommardag och sedan blev det tomt när gästerna (Sundholm och Axlund) åkte hem i söndags. Prel ska "De oslagbara" träffas i Flatnor den 2-3 september. Hemfärd den 4:e.

    kramar från Mona och Hans

    SvaraRadera