torsdag 6 juni 2013

Alassio den 6 juni 2013

Hej! Idag på Sveriges nationaldag lyser solen över oss och det är helt vindstilla. Alassio där vi nu ligger har jättefina stränder med badväder från mars till november. Det märks inte minst på alla hotell här. Vi kommer idag att fortsätta till San Remo och stanna där ett par dagar.

Lördag 1/6: Vi lämnar Livorno efter 4 dagar och nådde Porto Lotti vid 15-tiden. Ett flott ställe där hamnavgiften för en natt var 1000 kr. Rekord för oss!

Söndag 2/6: Vi fortsätter norrut efter den italienska kusten. Vi beundrar alla de pittoreska byar som klättrar efter bergssluttningarna. På em kom vi till en hamn som heter Marina Chalavari, inte långt ifrån Porto Fino. Vi ligger mitt i staden och har besökt en botanisk park.

Måndag 3/6: Träffar ett holländskt par som berättade att de har denna båt; en Océanis 43, i Medelhavet och en Najad på västkusten/Orust. De var 3 månader här och sedan en sväng hem till Holland för att träffa barn och barnbarn innan de sedan åkte runt i den svenska skärgården. Så kan man också göra om man har möjlighet.

Tisdag 4/6: Ligger nu i Arenzano som är en jättefin hamnstad. Vi har gått efter en fantastisk strandpromenad efter kusten. Havet på ena sidan och höga berg på andra med kaprifol och ginst överallt. Hamnpromenaden är också påkostad (vilken den är i alla städer), vi blir imponerade hur man satsar på platser som inte verkar vara så mkt större än Hudiksvall.

Här kostade det 1000 kr att ligga men väderstationen var ju bra. Ha, ha

Det dyra Porta Lotti.

Motorseglare ett snäpp större.

Typisk stad som vi passerar.

Är man värst så är man...
 

Park i Chalavari.

Botaniska trädgården.

Bananer på tillväxt.

Holländska parets ena båt.

Porto Fino dit somliga varit tidigare. 
 

Strandpromenad i Arenzano.

Kaprifol i massor, vilken doft.

Promenad efter kusten.

En mager Jesus på korset här i Alassio.


1 kommentar:

  1. Hej Bosse och Fia! Vi följer er på bloggen och delar era upplevelser från bilderna. Tack för kortet. Vi har varma dagar också i Hudiksvall och njuter av dem just nu. Huset står kvar och blommorna lever. Må så gott och njut! Glada hälsningar från Inger och Janne

    SvaraRadera