söndag 4 maj 2014

Montbeliard den 4 maj 2014

Hej! Efter en del sökande (per cykel) har vi hittat till McDo. Idag vaknade vi till en solig dag (efter 3 dagars regnande) även om det var kallt i morse. Nu finns även bilder i de 2 senaste inläggen. Nu blir det lite kom ihåg och bilder från den 29 april och framåt. Vi har hittills slussat 62 gånger så nu är 10% avklarat.

Den 29 lämnade vi Ranchot och fortsatte till Besancon med trevlig slusshjälp av fyra musikanter från Tyskland. I går kväll underhöll de med körsång, idag med trumpetfanfarer. Besancon är en stor stad med välbevarad ringmur på 4 km och floden som ringlar sig runt staden. Citadellet ligger 118 m över floden, vi hade det ovanför oss där vi låg och på kvällen var det en fantastisk belysning på muren.

Onsdag 30 april vaknade vi till regn och rusk, fortsatte till Baume les Dames. Floden/kanalen har slingrat sig igenom vackert landskap, höga berg och dalar. Märks att vi är nära Schweiz.I morgon (1 maj) är det helgdag och då är alla slussar stängda, vilket vi inte visste om. Så vi måste stanna en extra dag. Kvällsnöjet blev filmen "Enkel resa till Antibes", en härlig film.

Fredag 2 maj regnade det hela vägen fram till Ilsle sur le Doub.

Lördag 3 maj. Idag var inte humöret på topp då det fortsatte regna. Vi kom i alla fall fram till Montbeliard, även det en stor stad som tillhört Frankrike sedan 1793 (tidigare Tyskland). Staden ligger ca 5 km från gränsen till Schweiz. Idag fick vi champagne av vårt slussällskap.

Idag den 4 maj har vi besökt Peageotmuseét där vi kunde se bilar från i början av 1890-talet till dags datum. De tillverkade inte bara bilar utan allt från symaskiner, kylskåp, tvättmaskiner, verktyg mm.

Vacker vy över kanalen
Här har vi dosan som vi sköter slussningen med
Gammal brunn i Ranchot
Otäcka vattenfall vid varje sluss, det gäller att inte åka över kanten
En av flera tunnlar
Ytterligare ett vattenfall
Liggeplats i Besacon
Utsikt från Citadellet
Vacker vy efter kanalen
Äntligen har vi lyckats fånga en häger på bild
En gammal vacker Peugeot
Det tillverkades även annat än bilar
Ytterligare en vacker gammal bil
Släng dig i väggen med Volvon Janne, Peugeot tillverkade plåtcabbar redan 1935
Framtidens bil? En dieselmotor fram och en bak

3 kommentarer:

  1. Hej! Vad synd att ni inte har bättre väder, men det kommer nog snart. Här i Hudik är det svinkallt. Kul att följa er fortsatta färd med bilder och text. Janne hälsar att han säljer Volvon nu! Må så gott på er fortsatta färd. Kram från Inger o Janne

    SvaraRadera
  2. Vårlikt med en underbar lövsal. Här har värmen tagit slut +6 just nu. Vi har sjösatt idag lika spännande som vanligt och det gick bra som vanligt.
    Trapp och hallar börjar bli klart äntligen. Go tur med alla slussar.
    Kram Eva och Nisse

    SvaraRadera
  3. Hej Ja den kranen skulle Janne ha hemma och köra då längtan till kranen och Skärnäs blir för stor.Även bilmuseerna skulle vara något för Janne .
    Skönt att höra att allt är bra och att Fias rrygg håller.
    Vi har fått tillbaka värmen i helgen och vi hoppas att det fortsätter.
    Kram Maggan o Janne

    SvaraRadera