tisdag 1 juli 2014

Pont d´Ouche den 1 juli 2014

Hej!
Nu startar vi upp bloggen igen efter att ha varit hemma i 3 veckor. Vi har då fått varit med om Nils fina studentexamen och att Olle och Ida slutat  9:an och Jakob gått ut 8:an. Önskar all lycka till dem.

Midsommar firade vi på vackra Olmen hos Mona o Hans och avslutade "semestern" med matlagningsgänget på Brakskär.

Resan ned till Frankrike blev inte riktigt som planerat. Väl framme i Paris satte vi oss på en buss som skulle ta oss till Garde de Lyon. Men det blev till att hoppa av den efter vägen då parisare strejkade och blockerade vägen. Så snabbt byte till tunnelbana för att hinna köpa biljetter och komma med tåget till Dijon. Nästa byte gick med språng och med 20 sek tillgodo hann vi med tåget till båten.

Fredag var en strålande dag då vi tvättade båten, handlade och kollade det mesta för avgång.
Lördag morgon lämnade vi så St Jean de Losne för att fortsätta efter Canal de Bourgogne upp till Dijon dit vi kom sent och trötta efter 22 slussningar. Söndag morgon fortsatte vi till Pont de Pount där vi låg efter kanalkanten (på botten), En toppenfin kväll med grillning avslutade dagen.

Efter ytterligare en vacker sträcka efter Canal de Bourgogne ligger vi nu i Port d´Ourche där vi möttes av en välkomnande Sonja som är ansvarig för hamnen och Le Bistro de Port. Öl och  en Croque Monsieur satt fint vid ankomsten.

Vi har slussat 3 dagar i otaliga regnskurar. Tack och lov inte kallt. 55 slussar av 57 har varit manuella.

Idag tisdag har vi cyklat 8 km t o r för att inhandla förnödenheter. Nu njuter vi av 28 gr värme och vackra vyer innan vi fortsätter i morgon.

Nils tar studenten

Paella på brakfest på Brakskär

Här får kapten jobba

Vi lämnar Dijon

Efter regn kommer solsken

Naturhamn efter kanalen


Smalspårig järnväg



1 kommentar:

  1. Vi hoppas ni får vila upper igen när ni kommer hem!
    Ha nu en trevlig resaa!
    Lasse. Elionor och voff från Stina

    SvaraRadera