onsdag 20 maj 2015

Lauenburg den 20 maj 2015

Hej, här kommer vårt andra inlägg för sommaren.Vi har nu kommit till en liten fin gammal stad intill floden Elbe, Den gamla stadsdelen ligger vid floden och den nya en bit uppåt. Idag har vi besökt ett intressant museum om skeppsfarten på Elbe som var mycket betydande under 1800-talet. För 4 år sedan fastnade vi här i 5 dagar pga att lyftverket (slussen) havererat. I år gick det bättre, vi åkte de 38 m ned i lyftbaljan tillsammans med en pråm och en fritidsbåt.

De senaste dagarna har vi färdats efter Mitterlandkanalen, en bred, rak och lång kanal som är avsedd för transporter men som inte är så omväxlande för fritidsresenärer. Vi saknar de smala kurviga kanalerna i Frankrike.

Från den 13 maj och fram tills idag har vi besökt;
- Lubbecke
- Idensen (Kristi Himmelsfärds dag). Helgdag som firas med öl- och mattält i många byar, cyklister och många som promenerar efter kanalen. Massor med ungdomar (vi såg flera hundra) som drog små kärror med mat och dryck för kvällens behov.
- Hannover gästade vi den 15 maj. Marinan låg 6 km från centrum. Ryggsäckar på och promenad till affären för matinköp. Vi saknar våra cyklar som blev stulna förra sommaren, men ibland finns det lånecyklar i marinorna.
- Heidanger. Vi promenerar ofta och även här trots en kulen och regnig dag.
- Wittingen den 17 maj,
- Welzen, bättre väder idag. Lånade cyklar och tog en tur in till staden som visade sig vara både stor och vacker. God kvällsmat på marinan i hamnen.

I morgon tordag 21 maj fortsätter vi till Mölln och sedan vidare till Lubeck för påmastning.

Vackra blommor

Solceller på vart och vartannat hus

Ungdomar på väg till fest

Stork på kyrktak

Kyrkan med storken
 
Marinan i Hannover

Slussen i Uelzen, 23 m hög 

Yachtclub Uelzen

Lån av cyklar

Vi närmar oss lyftverket i Luneburg, 38 m högt

I badbaljan med en pråm

Utsikt från lyftverket

Playan i marina Lauenburg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar