lördag 18 juli 2015

Hudiksvall den 18 juli 2015

Hejsan!
Sedan vi lämnade Hudiksvall den 10 juni år 2011 har vi åkt 6200 sjömil, besökt 280 hamnar i             9 länder och slussat 1075 gånger.
Som ni förstår så har vi kommit hem till Hudik och med det avslutat vårt stora äventyr på Europas floder och kanaler. Vi kan också lägga till färden i Medelhavet till Corsica, Elba och hela Italienska och Franska Rivieran.

Allt vi har upplevt och alla människor vi mött bär vi med oss med glädje och vi är stolta över att vi har genomfört somrarna 2011-2015 som planerat. Vi har bott på en yta av ca 25 kvadratmeter på vår kära båt och det har fungerat utmärkt, En sak som vi tidigt konstaterade var att behovet av kläder är minimalt. Den lyxen får vi ägna oss åt här hemma. Maten har vi till 90% lagat på båten, jag tror att vi ätit nyttigare mat ombord än hemma då det blivit mycket fisk, frukt och grönsaker. Kompletterat med goda viner.

Vädret i maj och juni var ju inte det bästa med mycket blåst och regn. Det gjorde att hemfärden gick lite fortare än vi hade tänkt. Fast i början av juli fick vi några fantastiska dagar i Östermarsfladen och i Nässlingen. Därifrån gick vi till Grisslehamn där vi som vanligt tog färjan över till Eckerö, främst pga det goda smörgåsbordet, En rolig överraskning var att Lena och Bertil dök upp.

Nu anlände lågtrycken igen och vi fick en blåsig färd upp till Öregrund den 7 juli. Dagen efter gick vi hela vägen hem till Hudik dit vi kom kl 20.00 efter en lång jobbig dag.
Glädjepunkten var att Hasse Strömberg trotsade regnet och stod på kajen och väntade på oss. Vilken kille!

Nu avslutar vi bloggen och tackar er alla som följt oss och kommit med kommentarer, som vi sett fram emot och läst med glädje.

Vacker veteranbåt på Nässlingen


Ytterligare en veteranbåt

Vy över Nässlingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar