lördag 6 augusti 2011

Faaborg den 6 aug

Vi närmade oss Samsö den 2 aug och möttes av en grön ö med böljande kullar, skogsdungar och långa sandstränder. Det är den vackraste ön hittills. Vi har cyklat genom vackra byar med urgamla hus med blommande trädgårdar. Stockrosor vid husväggarna är vanligt. Här stannade vi i tre dagar för att cykla omkring och bada.

Från Samsö fortsatte vi till Bogense på Fyn och till en gästhamn med många restauranger och affärer. Kul att äntligen få shoppa lite kläder (t o m på rea). I Bogense är det Rosenfestival den 6-7 aug, då pyntas det med rosor "överallt" och hela staden är förberedd för fest. Vi hann se lite av det innan vi fortsatte söderut.

Idag har vi gått genom Lilla Bält som var en riktig naturupplevelse. Vi passerade bl a Stribs Fyr som grundades 1883 och helrenoverades 2005. Vi har sett små valar som dyker i vattnet, tyvärr ännu ingen fågad på bild. Vi blev förvånade när vi läste att man kunde få se marsvin simma i vattnet, man det är så valarna kallas här. De blir ca 1,7 m långa och väger ca 70 kg.

Nu liggger vi i Faaborg Havn fortfarande på Fyn. Då det är lördagkväll har vi ätit fiskbuffé på en liten restaurang. Det regnar och är grått och om väderprognosen stämmer så blir det blåsa av ett par dar. Så vi får se när vi kommer härifrån.

Kramar till er alla!

Gröna kullar på Samsö.

Nordby kyrka på Samsö.

Hus kring en vacker damm.

Typiskt danskt hus.

Grönsaker finns att köpa efter vägen vid vart och vartannant hus.

Ett annat sätt att semestra på.

Vackra vyer på norra udden på Samsö.

Rosenfestival i Bogense.


Stribs fyr.

Fler vackra hus, nu i Faaborg.

5 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder. Här är det växlande väder. Är i S-hamn tillfälligt och möttes av en fruktansvärd regnskur på väg hit. Annars har veckan bjudit på både åska regn men värme och sol. Ha det så bra/Mai och Svante

    SvaraRadera
  2. Hej Bosse och Fia! Vad härligt ni ser ut att ha det. Fina landskap och öar och inte minst god mat. Så roligt att följa er resa med era fina bilder. Har varit in till er och sett till huset och vattnat blommorna. Hofsberger fick sitt köksfönster sönderslagit under helgen av någon slyngel. Men ert hus är inte drabbat på något sätt, så ta det lugnt och njut. Häls Inger o Janne

    SvaraRadera
  3. Hej Fia & Bosse!
    Har ni brått? Det verkar som ni ska hasta igenom Danmark! Fina bilder som ni lägger ut. Ta det lite lugnt nu det kommer inte att frysa till ännu!
    Hälsningar från Lasse 6 Elionor

    SvaraRadera
  4. Härligt ni har, litet avis är vi nog. Vi har fint väder, lagom vindara och +22 grader i vattnet så det är inte heller fy skam.
    Eva och Nisee

    SvaraRadera
  5. Hej,
    efter söndagskvällens regn (40 mm) så skiner solen igen. Det är kul att sitta här hemma och lära sig lite historia och se alla fina bilder. Vi var i stugan i helgen och träffade Stefan och Olle, igår kväll var vi till Nicke och Tina. Ha det så bra, saknar er! kram Anneli, Patrik, Julia och Jakob

    SvaraRadera