onsdag 17 augusti 2011

Stettiner Yacht-Club i Lübeck den 17 aug

Sedan sist har vi varit i Grömitz Yachthafen. En toppenmodern marina som måste upplevas, en strandpromenad i marmor i 3 km och en sandstrand på 8 km. Vi blir bara mer och mer imponerade av de satsningar man gör i gästhamnarna.

På måndagkväll var vi och lyssnade på ett 25-mannaband som bl a spelade ett ABBA-medly så att vi blev riktigt nostalgiska.

Vid den marina vi nu ligger har vi med hjälp av en mycket trevlig hamnkapten mastat av och surrat masterna på däck. Allt är redo för att gå in i kanalerna i övermorgon. Och då börjar även slussningen, så då blir det att börja jobba igen. (Eller hur Jakob och Olle.)

Det är stora kontraster som vi möter, ena dagen en ö i Danmark där bebyggelsen är från 1700-talet och här där vi hör biltrafiken till Lübeck. Men just här efter floden där vi ligger är det lika lugnt som storhamn på Agön.

Än en gång GRATTIS på födelsedagen Olle. Tänk att du har blivit tonåring, nu får du passa dig för tjejerna.

Nu har vi sol igen, hurra hurra! Och Bosse ligger på däck och solar. Jag skall strax göra honom sällskap.

Vi ser olika farkoster, här en liten kopia på ett skepp där motorn får fel proportion.

Även i Grömitz sitter måsarna på piren.

En liten del av hamnen.

Gott med en öl i solstolen.

25-mannabandet som vi lyssnade på.

Solnedgång över stranden.

Vi åker igenom Travelmünde.

Båtklubben här som hedrar oss med svenska flaggan.

Exempel oå väkomstskylt som finns vid alla gästhamnar.

Hafenmeister Hans-Jürgen som hjälpte oss masta av.

Masterna på däck innebär att allt är klart för kanalerna.

















4 kommentarer:

  1. Man kan tro att ni stressar men det vet jag att ni inte gör.
    Själva har vi precis kommit in med en domuskasse med kantareller och vi tittar ut i stugfönstret på ett rådjur.
    Sköt om er /Lasse & Elionor

    SvaraRadera
  2. Hej Fia och Bosse
    Vad det är trevligt att följa er på vägen. Ni ser ut att ha det toppen och vilka upplevelser ni får. Här är det återigen sol och det har också blivit höstlikt på kvällarna. Skogarna är fulla med blåbär och lingonen kommer snart men av den varan blir det dock mindra av, i alla fall på Olmen som det ser ut just nu i alla fall. Nu ska vi på Lillemor Bakkers begravning. Imorron kommer Grönings och Axlunds till oss på Olmen. Ha det fortsatt bra.
    kram Mona och Hans

    SvaraRadera
  3. Men va härligt ni har, jag blir riktigt avundsjuk. Va kul att ni kollar upp Gästhamnarna, vi har mycket att ta tag i här i vår lilla stad. Måste vara kul att handla mat, grönt och vin på alla små ställen ni är på. Skall försöka hitta er på kartan, måste få en överblick.
    Ha det så gott här är det som Mona säger höst, har gjort ett fint mossfat och i morrn skall jag plocka lingon. Hög och klar luft är inte heller fel.
    Kram Eva och Nisse

    SvaraRadera
  4. Hej Fia och Bosse
    Vi ser att ni har det underbart och får uppleva mycket under er resa. Själva har vi börjat och jobbat och sliter i vanlig ordning.
    Jag har försökt följa er på kartan och hittat de flesta orter så det skall bli spännande och se fortsätningen. I helgen var vi på Olmen tillsammans med Lena och Bertil och det var som vanligt trevligt och med många skratt.
    Ha det bra på er fortsatta båtfärd

    Kram från Maggan och Janne

    SvaraRadera