lördag 13 augusti 2011

Heiligenhafen i Tyskland 13 aug

Äntligen är vi i Tyskland, och i sol efter 5 dagar i regn och blåst. Överresan hit från Ärö glömmer vi fort då det var vindar mellan 10-15 m/sek i regn och dimma. Men allt gick bra och nu njuter vi av solen här i Heiligenhafen.
I kväll skall vi ut på stan då det är vin- och fiskfestival på torget.
Här bor ca 9500 pers, och en hamn med en jättelång hamnpromenad som är något utöver det vanliga. Marmor och stenbelagd promenad med vanliga och liggbara bänkar samt en hel del information, någonting för Hudiksvalls stad att ta efter, men det är skillnad på olika.

Tack för alla kommentarer, det värmer.

Nu följer några bilder från de senaste dagarna:

Här ligger vi så nära centrum i Faaborg som det går att komma.

Ett av alla gamla hus i Ärököping, hela byn verkar vara från HC Anderssons tid, men det är ju också den äldsta bevarade byn i Danmark.

Imponerande; marmorbelagd kaj i hela gästhamnen här i Heiligenhafen.

Kul bad/solhytter efter stranden.

Se solstolarna, t o m vridbara. Skulle vara något för Hudiksvalls hamn.

Skulptur efter hamnpromenaden.








5 kommentarer:

  1. Skönt att ni kommit till Tyskland och fått bättre väder. Vi kom hem igår och nu är vår semester slut. Sommaren känns också som den är slut,10 grader i natt. Hoppas ni har det varmare. Tack för att vi får följa er på bloggen./ Siv och Jan-Eric

    SvaraRadera
  2. Hallo! Ich hoffe, Sie haben es wirklich gut! Mamma var här i fredags och kikade på era härliga bilder! Tänk vad mycket ni får vara med om! Det mest rafflande vi varit med om i sommar var när vi blev inlåsta på Mössön (hihi)...Tack för att vi fick bo i ert trevliga hus ett par dagar! Många kramar från Annika

    SvaraRadera
  3. Gu va mycket ni får uppleva, himla häftigt det låter.
    Här går det sin gilla gång, Sjöräddningen grävde av elkabeln i fredags så det blev stopp i pumparna i hamnen och igår söndag grävde dom av telekabeln så det händer litet här också.
    Blåbären är jättefina dom som finns och lyshelgen blir det nog lingonplockning på Olmen. I övrigt är det ganska lugnt, idag regnar det i övrigt har det varit en fantastisk sommar.
    Kram Eva och Nisse

    SvaraRadera
  4. Hej,hej och tack för kortet, är nu tillbaka från husbilssemestern (Nord Kap och Fulufjäll i Dalaran och dansbandsveckan i Malung har vi hunnit med. Har precis tittat igenom era fina bilder och berättelser jätteroligt att följa er. Tråkigt att vara på jobbet igen, tungt så här i början.. Ha det nu så lungt å skönt i Tyskland och prova alla tyska goa viner.

    Kram/lena

    SvaraRadera
  5. Guten morgen! Hoppades vinerna var goda. Här är det växlande väder. Man varnar för stora regnmängder. Göteborg har haft det riktigt jobbigt och nu hotas Norrland. Därför åker vi mot Nyköping och därefter Värmland t helgen. Annars känns det som hösten är på gång. Mörka kvällar. Huvaligen/Mai o Svante

    SvaraRadera