onsdag 22 augusti 2012

Frioul den 22 aug 2012

Hej! Efter förra inlägget har vi bl a  legat en natt på svaj för att invänta att få komma till Cassis där vi stannade i två dagar. Att ligga på svaj är en prövning, först vara säkra på att ankaret sitter och sedan gunga sig igenom en hel natt med en lätt sjösjuka som följd. Men att få komma till Cassis vackra hamn var värt besväret, där ligger ett 50-tal restauranger runt hamnen, en vacker borg på en klippa samt mysiga gränder som lockar många turister.

Vår resa har ändrat karaktär sedan vi lämnade kanalerna och kom till Medelhavet. Nu känner vi oss mer som turister som besöker olika hamnar och badvikar. Och vädret är fortfarande varmt, sol från morgon till kväll. Har förresten premiärätit ostron, och det smakade mer.

I går kom vi tillbaka hit på Frioul strax utanför Marsielle. Från båten ser vi i solnedgången den vackert belysta staden. Bosse har full underhållning med att studera fransmännens mer eller mindre lyckade försök att lägga till vid boj.

Idag har vi solat och badat igen. Vi orkar inte just göra så mycket annat. Om inte mistralen slår till så fortsätter vi i morgon västerut över Lejonbukten.


Vy över Embriez.


En gränd i Cassis.
Vi passerar häftiga klippor.

Från Cassis.


Stranden i Cassis.

Morgonpromenad i Cassis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar