onsdag 8 augusti 2012

Marseille den 8 aug 2012

Hej alla vänner! På måndagmorgon kom äntligen masterna på plats av två raska killar plus en kranförare. Det tog 30 min så var det klart och vi blev 100 € fattigare. När allt var på plats tisdag morgon så fick vi en blåsig färd (15 m/s) till Marseille. Vi ligger nu i marinan Port du Frioul på en ö strax utanför staden. Här har "rivierakänslan" infunnit sig; varmt och skönt, härliga bad i klarblått vatten och restauranger på rad framför fören.
Idag tog vi färjan in till Marseille och tittade på den vackra staden. Lite shopping blev det också, nya tjöjor till oss både och en ny bikini till mig.
I morgon planerar vi att ta oss till Cassis, som också skall vara en vacker stad. Vi fortsätter såleder österut.

Äntligen kommer masterna på.


Det första som mötte oss på premiärturen ut i medelhavet var denna haverist och därefter följde      
en blåsig färd i 15 m/s.


En bild från Port Fuiol.


Slutshoppat.


Hamnen i Marseille med plats för 3200 båtar.



3 kommentarer:

  1. Skönt med masterna uppe ni "seglar" ju verkligen ofta! Annars verkar det vara underbart./Patrik

    SvaraRadera
  2. Hej Fia, jag håller med Patrik... ni seglar väldigt mycket och spar på diseln, den blir ju bara dyrare å dyrare iallafall i sverige. Hadet så bra, kom nu hem bruna och fina till oss blekfeta svenskar som mest har ätit och suttit i stugorna och ugglat./Lena

    SvaraRadera
  3. Herregud 15 smtr eller hur det stavas låter hemskigt. Att bada i klart vatten och värme i Medelhavet väger kanske upp blåsten. Vi är på hemväg och befinner oss ´på Ängsö vid Husaröleden ni vet. Nästa vecka fyller Max 7 och Wille 2 så då skall jag ner med bil. Nisse och Mats N seglar hem båtarna från Öregrund.
    Kram Eva och Nisse

    SvaraRadera