fredag 31 maj 2013

Livorno den 31 maj 2013

Hej!

Sedan i tisdags ligger vi i Livorno, en stor gammal hamnstad. Det gamla fortet ligger mitt i staden men en stor vallgrav runt och med ett nätverk av kanaler som går ut i havet. Atmosfären är härlig och vi möter bara hjälpsamma vänliga italienare.
I morgon lördag går vi vidare norrut.

Undrar om Pelle, Sten-Allan och Gunnar följer oss i år? Kul om ni och alla andra som läser bloggen vill skriva en kommentar.

GRATTIS PATRIK PÅ DIN FÖDELSEDAG I MORGON. VI ÄLSKAR DIG!

Söndag 26/5 blev det en kort sträcka från Marina der Salivori till Marina di San Vincenzo, 15 distans i kuling. Meningen var att vi skulle direkt till Livorno men tack för denna vackra hamn.

Tisdag 28/5: Efter 30 distans nådde vi Livorno. Det visade sig vara svårt att få en plats i denna stora hamn pga segelregatta. Under tiden jag sprang runt och letade hamnkontoret med stöd av en vacker militär (han var som hämtad ur filmen (En gentleman och en officer) fixade Bosse en plats på en privat båtklubb.

Onsdag 29/5: En tur till Pisa stod på programmet. En fantastisk plats som vi besökte för 15 år då vi var på kryssning. Tornet står kvar och det och alla andra byggnader verkade nyrenoverade.
På kvällen blev det en strandpromenad till Terazza Mascagni.

Motor Guzzi av äldre modell - något för Hans?

Småbåtar i vallgraven.

Fortet i Livorno.

Tornet lutar fortfarande.

Ett bra försök!

Tornet i sin helhet.

Till och med glasen har "tornform".

Domen i Pisa.

Katedralen i Pisa.

Terazza Mascagni.

Länge leve telefonkioskarna.

2 kommentarer:

  1. Hej Fia å Bosse, tack för alla fina bilder ni skickar till oss, så vi också kan vara med er på era upplevelser. Njut av livet å upptäck medelhavet från havet......
    Kram Lena å Bertil.

    SvaraRadera
  2. Häftiga bilder från Italien. Det verkar inte va någon sommar hos Er, här hade vi +27grader i Stockholm igår och förra veckan var det värmerekord i Piteå, uppochnedvända världen, som i Pisa. Såg härligt ut. Till veckan blir det Stockholm - Uppsala och Sigtuna med diverse skolavslutningar.
    Kram Eva och Nisse

    SvaraRadera