fredag 29 augusti 2014

Winningen den 29 augusti 2014

Vi har nu varit i Moseldalen i två veckor. Det är ett unikt landskap med pittoreska vinbyar längs Mosel, gamla städer med hundraåriga korsvirkeshus, borgruiner mm. Med andra ord mycket vackert och en häftig upplevelse.

Den 23 aug lämnade vi Neumagen-Drohn och nästa stopp blev i Bernkastel Kus, staden kallas också för Mosels pärla. Här besökte vi bl a ett av alla vinotek med imponerande vinkällare. Staden är en riktig turistmagnet och vi besökte den kända borgen och strosade runt i staden.

Den 25 aug så kom vi till Zell. Därifrån kommer det världsberömda vinet "Zeller Schwarze Katz". En positiv överraskning var att vi här på turistbyrån för första gången fick skriftlig information på svenska.
År 1632 och 1635 marcherade svenska trupper in i staden och plundrade den.

Nästa stopp blev i Cochem, en av de mest kända och populära semesterregionerna i Tyskland.  Här stannade vi i två dagar och besökte det vackraste slott vi sett och som heter Reichsburg. Byggt omkr år 1000, förstört år 1689 och återuppbyggt på ruinerna år 1868.
Efter det åkte vi upp med linbana och fick en fin utsiktspunkt från toppen.

Från Cochem fortsatte vi till Winningen där vi nu ligger. Här finns också en jättestor camping. Vi börjar tro att de flesta tyskar har husvagnar eller husbilar då det finns campingar i varje by efter Mosel.

Idag den 29 aug fortsätter vi till Koblentz, en kort tur på 10 km. I och med det så lämnar vi Moselfloden.

Stadsbild i Bernkastel Kus

Rådhuset i Bernkastel Kus

Vy från borgen i Bernkastel Kus

Uppe i Borgen

Fontän i Bernkastel Kus

Vi lämnar Bernkastel Kus

Schwarze Katz i Zeller

Slottet i Cochem

Utsikt från slottet i Cochem

Port på Slottet i Cochem

Slottet i Cochem, bilden tagen från bergbanan

Ännu en borg efter Mosel















1 kommentar:

  1. Hej på er, vilka vackra bilder ni tagit. Nu närmar ni er hemlandet och det känns väl bra hoppas vi.
    Betr Trygga Kryddan blir vi 14 personer som åker till Sthml 18-19 okt för att bl a se Evita med Charlotta Perrelli på Göta Lejnon. Kjell och Irene, Hans-Åke och Åsa samt Ingrid och Ola har förhinder. Hans betalar för er så länge.
    I morron åker vi till Italien, Pisa, Florens och inte minst Passo del la Futa där Hans, Ingmar och Kjell för exakt 50 år sedan byggde murar och gjorde gräsmattor efter ett stort slag under 2:a världskriget, Det blir intressant att se.
    Vi hörs och ses.
    Välkommen hem så småningom.
    kram
    Mona och Hans

    SvaraRadera