onsdag 3 juni 2015

Svendborg den 3 juni 2015

Hej alla!
Den 29 maj lämnade vi Heiligenhafen på den tyska sidan för att fortsätta till Aerö och staden Marstal i Danmark. Det tog ca 6 timmar för oss och vi befarade en gungig färd. Men det gick bättre än förväntat att komma i hamn. Trist nog så fortsätter det att blåsa och det varnades för kuling, vilket vi fick erfara under natten.
Det som var trevligt var att det pågick en dragspelsfestival från fredag till söndag. Det var 44 orkestrar/band som turades om att spela 30 minuter var från 12 till 24. I ett jättetält samlades stadsborna m fl för att lyssna, äta ett och annat samt dricka öl förstås. Härlig stämning!
Marstal är en fin stad med stolta anor från skeppsredartiden och som hade en större flotta än Köpenhamn när det begav sig.

På söndag var det mors dag och mina fina söner skickade vackra hälsningar till mor. Vi låg fortfarande kvar i Marstal pga dåligt väder.

Måndag 1 juni fortsatte vi till Svendborg där vi fortfarande är kvar.Grattade Patrik som fyllde år, han påstod som liten att han fyllde år när sommaren börjar, vi får hoppas att det stämmer.
Svendborg är en ganska stor stad på vackra Fyn. Under medeltiden var staden en av de viktigaste handelsstäderna i Skandinavien. Här byggdes också stora delar av dåtidens segelskeppsflotta.

I morgon den 4 juni fortsätter vi halvvägs genom Stora bält upp till Nyborg (fortfarande på Fyn). Nyborg var ursprungligen huvudstad före Köpenhamn. Här har vi tänkt besöka Nyborg slott som är Danmarks äldsta bevarade kungaborg som grundades ca 1170.

Nu håller vi tummarna för att väderrapporterna stämmer, i så fall får vi varmare och mindre blåst de närmaste dagarna.

Kartan med besökta hamnar är nu uppdaterad och tillgänglig för alla.

Från festivalen i Marstal

Gamla hus i Marstal 
Festtältet där vi var i tre dagar

Fler vackra hus

Hamnen i Svendborg 
Beundrarinna av gammal skuta

Typisk dansk kyrka 
Här Mona P kan du få en framtid om du tröttnar på Hudik

En gnutta sol på landbacken 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar