onsdag 2 maj 2012

Dinant i Belgien den 2 maj 2012

Nu är det en och en halv vecka sedan vi kom till Holland och hur mycket som helst har hänt, både roliga saker och mindre roliga. Vi klarar av de mindre roliga först: Dag 2 blev Bosse förkyld och fick besvärlig hosta så det var bara att leta rätt på en läkare för hostmedecin. När han var bättre i det så fick han ryggskott. Som ni förstår så har jag varit matros, kokerska och vårdare. Men det gör jag så gärna bara min älskling blir frisk. Dessutom har det varit skitväder de flesta dagar. Idag har vi t ex klarat av 8 slussar i regn. Men nu till det positiva: Vi älskar detta liv och att komma till så många vackra byar och städer som man gör när man färdas med båt på kanaler och floder. Det är stor variation, ena stunden så passerar vi nedlagda fabriker och eländiga bostäder för att i nästa stund passera gamla slott och kastell och fantasikt fina villaområden. I denna urgamla stad från 1200-talet bor idag ca 12000 pers och Adolphe Sax som uppfann saxofonen kom härifrån, det visste ni inte!

5 kommentarer:

  1. Hej på er! Härligt att ni är på G igen. Här hemma varnar dom för ev snö i helgen :( Hoppas vädergudarna vill annat;) Ha det så bra & ta hand om er. Kram Janne & Marie

    SvaraRadera
  2. Hej på er,
    Vilket underbart liv ni lever. Lite förkylning får man ju tåla och ryggskott - ja det går också över. Fia, du får väl ta husmoderssemester när ni anländer till PARIS. Det blir grejor.

    Kan se den vackra naturen för mina ögon av din beskrivning. Visst påminner den om vår kanalfärd i England? Men det var skillnad då var det 10 "styrmän" i kök och brygga att jämföra med m/s Mariana, som har 1 styrman och 1 mat-ros.

    Vi njuuter i fulla drag med er. Olmen är inte heller så pjåkigt just nu. Men där har vi långkalsongerna på!

    kram
    mona och hans

    SvaraRadera
  3. Kul att höra att det går bra och att du mår bra FIA. Det ordnar sig nog med Bosse också. Ge honom en god ÖL.Det är nämligen så att Efter franska revolutionen stod religionen och klostren inte högt i kurs – munkarna drevs söderut mot Spanien och norrut mot Flandern. Munkarna som hamnade i nuvarande Belgien kunde ju inte längre odla sina druvor utan gick över till ölbryggning. Men de lade ned all sin längtan efter hemmaklostrets vin i sina överjästa brygder som blev mycket starka (sju till tio procent) med en kraftigt fruktigt smak som faktiskt kan påminna lite om madeira eller portvin. Så Bosse, låt dig inte skrämmas av den höga alkoholhalten – drick lite mer så glömmer du ryggen och förkylningen.
    MVH
    Lasse/Elionor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, tyvärr så har vi redan passerat Belgien men hittade en flaska whiskey i Frankrike i stället. MåSåGott!

      Radera
  4. Hej på er
    Kul att se bilder från Dinant vi har själva varit där och besökt kastellet och åkt en tur på floden. Ser att allt är bra nu med förkylning och ryggskott.
    Här är det den jättetråkig helg med regn och grått väder.
    Janne rekomenderar Leffe nu när ni är i Belgien.
    Kram från
    Maggan o Janne

    SvaraRadera